Moduulimökit arkistot - Mestaritallit

Moduulimökit

Etusivu » Piharakennukset » Moduulimökit

Moduulimökki pihaan vaivattomasti ja nopeasti 

Moduulimökki on helpoin tapa toteuttaa oma mökkiunelma. Moduulitoimituksen ehdoton etu on rakennuksen valmistuminen valvotuissa tehdasolosuhteissa jopa pintamateriaalien ja kiintokalusteiden paikoilleen asennukseen saakka. Tehdasvalmistuksen ansiosta tonttityöhön kuluva aika on minimoitu ja valmiista mökistä pääsee nauttimaan lähes heti sen toimituksen jälkeen. Moduulimökkimme valmistetaan kotimaisena työnä Suomessa, tehtaallamme Haminassa. Myös rakennusmateriaaleissa suosimme kotimaisia vaihtoehtoja.  

Toimitusaika levyvalmiille moduulirakennukselle on noin 12 viikkoa tilauksesta. Mökin varsinainen pystytys on päivässä valmis. Moduulirakennus nostetaan suoraan kuljetusautosta valmiille perustuksille nosturilla. Moduulimökin perustuksina toimivat ruuvipaalut, pilarianturat tai jatkuva antura ja sokkeli. Perustustyöt eivät sisälly vakiotoimitukseen, mutta ovat saatavilla kauttamme. Moduulimökkiä suunnitellessa on hyvä huomioida, että rakennuspaikalle on oltava pääsy hyvin kantavaa tietä pitkin. 

Moduulirakenteen ansiosta rakennus on mahdollista myös siirtää myöhemmin paikasta toiseen, mikäli rakennuksen haluaa esimerkiksi tulevaisuudessa myydä eteenpäin. 

Moduulimökki – Kysy lisää 

Miten ison rakennuksen voi rakentaa ilman lupaa? 

Rakennuslain muutoksen myötä (tämänhetkisen tiedon mukaan) 1.1.2025 alkaen alle 30 m2 rakennuksen rakentamiseen ei tarvita rakennuslupaa. Rakennusluvan hakemista varten tarvittavat pääpiirustukset ja puurakennesuunnitelmat sisältyvät toimitukseemme, eikä luvan hakemista ja projektin aloitusta ennen lainmuutosta kannata arkailla. Myös lainmuutoksen jälkeen tontin rakennusoikeutta ja muita rakennuspaikkaa ja tonttia koskevia kaavamääräyksiä on noudatettava. 

Ota yhteyttä ammattilaiseen 

Moduulimökki taipuu moneen tarkoitukseen 

Moduulimökit sopivat hienosti esimerkiksi siirtolapuutarha-alueille, kesämökiksi tai omalle pihalle esimerkiksi työtilaksi tai vierashuoneeksi. Moduulirakennuksia voidaan toimittaa myös majoitus- ja toimistotiloiksi yritystoimintaan. Käyttötarkoituksen mukaan rakennuksessa voi olla varaus WC- ja suihkutiloille sekä keittiölle viemäröintivarauksineen.  

Vaikka moduulimökkien mitat on vakioitu, yksilöllinen ulkonäkö on taattu erilaisin pieli- ja nurkkalaudoituksin sekä ulkoverhousvalinnoin. Moduulirakennukset voidaan toimittaa joko harja- tai pulpettikatolla.  Ikkunoista ja ovista löytyy eri tyyleihin sopivat kotimaisten valmistajien tuotteet.  

Tarjoamme moduulirakenteiset piharakennukset lähtökohtaisesti levypinnoille valmiina, varaukset LVIS-töitä varten valmiiksi tehtynä. Näin asiakas pääsee itse valitsemaan haluamansa pintamateriaalit sekä kiintokalusteet, mutta tärkeimmät rakennusvaiheet on toteutettu valvotuissa tehdasolosuhteissa. Tarvittaessa meiltä löytyy myös suositukset tekijöistä pintamateriaalien asennuksille. Kysy myyjältä lisää avaimet käteen-mökkivaihtoehdosta.  

Laadukkaat materiaalit ja rakenteet takaavat moduulimökin pitkän käyttöiän 

Moduulimökkien rakenteissa ja rakennusmateriaalien valinnoissa olemme kiinnittäneet erityistä huomiota rakennuksen pitkään käyttöikään, rakenteiden toimivuuteen ja ekologisuuteen. Tästä syystä tarjoamme valmismökkimme hengittävällä puukuitueristeellä, 25 mm paksulla tuulensuojalevyllä ja reilulla ulkoverhouksen tuuletusraolla. Sisäverhouksen kipsilevy voidaan korvata myös puupaneelilla, joka on oivallinen vaihtoehto varsinkin hengittävää rakennetta ajatellen. 

Moduulimökkien ilmanvaihto on suunniteltu painovoimaisesti toteutettavaksi. Mikäli moduulimökki ei ole ympärivuotisessa käytössä, takaa hengittävien rakennusmateriaalien käyttö terveen rakennuksen ilman huolta esimerkiksi kosteuden tiivistymisestä rakenteisiin lämmitys- tai käyttökauden ulkopuolella.  

Moduulirakennuksemme toimitetaan aina vähintään välimaalattuna. Myös viimeinen pintamaalauskerros on mahdollista sisällyttää toimitukseen. Viimeinen maalauskerros luo aukottoman maalikalvon ulkoverhoukseen ja takaa kestävän lopputuloksen. Ulkoverhouksen maalauksen kunnossapitoväli on 10–20 vuotta. Ulkoverhouksen väri on vapaasti valittavissa.  

Tutustu mökkimalleihin ja pyydä tarjous! 

Kaikki moduulirakennuksemme ovat saatavilla myös elementtirakenteisina, mikä mahdollistaa asennusasteen räätälöinnin asiakkaan toiveen mukaan. Elementtitoimituksen lyhyt asennusaika vähentää tonttityön määrää huomattavasti mutta antaa kuitenkin mahdollisuuden vaikuttaa projektin kokonaiskustannuksiin omaa työtä hyödyntäen.  

Moduulimökki – Ota yhteyttä 

Tehtaan osoite

Tehdas/tuotanto
Puuropytyntie 24
49400 Hamina

Toimiston osoite

Kouvolantie 117
49400 Hamina

suomen vahvimmat AA

Copyright © 2024 Mestaritallit Oy