Yksilöllistä ulkonäköä pienillä muutoksilla - Mestaritallit

Yksilöllistä ulkonäköä pienillä muutoksilla

Mestaritallien suurelementtiautotalleista on helppo muokata omaa pihapiiriä täydentävä käytännöllinen rakennus.

Jotta autotalli sopisi pihapiiriin, on hyvä käyttää aikaa sopivan kokonaisuuden hahmotteluun. Asuinalueen kaavamääräykset määrittelevät usein esimerkiksi rakennuksen vesikatteen materiaalin, katto- ja räystäsmallin sekä ulkoverhouksen materiaalin ja rakennuksen värit. Oman kunnan rakennusvalvontaan kannattaa olla jo projektin suunnitteluvaiheessa yhteydessä, jotta reunaehdot rakennuksen ulkonäölle ovat tiedossa.

Pienillä yksityiskohdilla saat autotallista luontevan osan olemassa olevaa pihaa. Asuinrakennuksen ominaispiirteitä mukailemalla uusi piharakennus istuu pihaan täydellisesti. Esimerkiksi ikkunoiden ja ovien pielilaudoituksilla on helppo yhdistää autotalli olemassa olevien rakennusten tyyliin. Käyntiovet ja ikkunamallit sekä -koot voidaan sovittaa olemassaolevia rakennuksia vastaaviksi.

Kattomallilla ja räystäillä tyyliä autotalliin

Kattomallin ja räystästyypin valinnalla on merkittävä vaikutus autotallin ulkonäköön. Lisäksi kattokaltevuudella voidaan vaikuttaa rakennuksen ulkonäköön merkittävästi. Onpa haussa sitten perinteinen tyyli tai moderni versio, eri vaihtoehdoista löytyy varmasti itselle sopiva malli.

  • Kattomalleista perinteinen harjakatto on yksi suosituimpia malleja.
  • Pulpettikattoinen autotalli tai autotalli murretulla harjakatolla sopivat myös modernimpaan pihapiiriin.
  • Harjakattoiseen talliin on mahdollista lisätä varastotilaa käyttöullakkoristikoita käyttämällä. Tällöin esimerkiksi suksien ja muun pitkän tavaran varastoiminen onnistuu ullakolla.


Räystäsmalleina avoräystäs ja umpiräystäs ovat autotallirakentamisen käytetyimpiä ratkaisuja. Yleensä asuinrakennuksen räystäsmalli määrittelee myös autotallin räystäsmallin.

Umpiräystäs
Umpiräystäs valmiina
Avoräystäs
Avoräystäs sopii niin moderniin kuin perinteiseenkin pihapiiriin

Rimoituksella ryhtiä katokseen

Säleikkörimoitus osana seinää

Säleikkörimoitus korvaa tässä osan seinästä keventäen rakennuksen yleisilmettä.

Autokatoksen pilareiden varaan asennettavalla säleikkörimoituksella tuot ryhtiä rakennukseen. Rimoitus toimii hyvin myös näkösuojana sekä estää esimerkiksi lunta tuiskuamasta suoraan katokseen. Rimoituksen voi toteuttaa täysikorkeana tai vain osittaisena, harvana tai tiiviinä – oman valinnan mukaan. Vaakarimoituksen lisäksi myös pystyyn asennettava rimoitus on mahdollista toteuttaa.

Toimitukset suoraan omien suunnitelmien mukaan

Suurelementtitoimitus taipuu vakiomallien lisäksi myös omien mittojen pohjalta toimitettaviin rakennuksiin. Tarjouksen tekemistä varten myyjämme pyytää usein luonnosta halutusta mallista. Karkea ruutupaperille tehty luonnos on riittävä tarjouksen pohjaksi – yksityiskohtia voidaan viilata prosessin edetessä. Yhdessä myyjän kanssa voidaan myös yhdessä luonnostella omiin tarpeisiin sopivaa rakennusta, mikäli suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä sopiva kokonaisuus!

Tehtaan osoite

Tehdas/tuotanto
Puuropytyntie 24
49400 Hamina

Toimiston osoite

Kouvolantie 117
49400 Hamina

suomen vahvimmat AA

Copyright © 2024 Mestaritallit Oy